Vanilla

cukiernia i ciastkarnia naturalna

Vanilla

cukiernia i ciastkarnia naturalna

Decquiese
Decquiese
Decquiese

Beza Decquiese – porcja

15,00 

Dwa puchate krążki bezowe z dodatkiem orzechów włoskich, rodzynek i daktyli przełożone masą na bazie serka mascarpone i kajmaku.

porcja ok 150 g

Description

*Beza Decquise nie zawiera mąki, może więc być spożywany przez osoby z alergią na gluten. Wszystkie wypieki są jednak wykonywane w jednej pracowni, produkty bez mąki w recepturze mogą zatem zawierać śladowe ilości glutenu.

Additional information

Czas przygotowania

1 dzień

Dieta

dopuszcza śladowe ilości glutenu, wegetariańska

Alergeny

*śladowe ilości glutenu, jaja, laktoza, orzechy

Skład produktu

cukier, jajko, daktyle, orzechy, mascarpone, kajmak, śmietana, może zawierać śladowe ilości glutenu

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Beza Decquiese – porcja”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Adresy naszych sklepów
- możesz w nich zrealizować odbiór osobisty
  • VANILLA  Vanilla Brzozowa
    Brzozowa 13, 31-050 Kraków
    pon-pt: 10:00-18:00
    sob: 09:30-18:00
    nd: 10:00-18:00
  • VANILLA  Pracownia
    Na Szaniec 14, 31-560 Kraków
    pon: Zamknięte
    wt: 06:30-12:00
    śr-pt: 08:00-12:00
    sob: Zamknięte
    nd: Zamknięte
Informacja o cukierni
- dowiedz się więcej o swojej ulubionej cukierni

Tworzymy smakołyki według najlepszej wiedzy i umiejętności - to dewiza cukierni Vanilla. Stosując stare, ręczne metody produkcji kierujemy się własnym gustem i smakiem, mając nadzieję, że Państwo zaakceptują, a nawet pokochają nasz słodko-słony świat. Inspiracje do tworzenia przepisów czerpiemy z tradycji rodzinnej: krakowskiej i lwowskiej, ale także żydowskiej - wszak nasza Ciastkarnia znajduje się niemal w sercu krakowskiego Kazimierza. Oczywiście, stosujemy też klasyczne receptury mistrzów z wielu kuchni europejskich.

Jesteśmy słodyczoholikami i chcielibyśmy WSZYSTKICH uzależnić od naszych wypieków! Nie stronimy wszakże od innych doznań smakowych. Uwielbiamy szpinak, pory, brokuły, pikantny imbir, goryczkę pomarańczy, migdałów czy kardamonu.

Staramy się podporządkować cyklowi pór roku, wykorzystując dary natury, które dojrzewają blisko nas. W lecie i złotą jesienią czyni to naszą cukiernię bajecznie kolorową; gdy nadchodzą słoty i zima głównym akcentem staje się zapach miodów, konfitur i egzotycznych przypraw.

Muzyka i sztuka to ważna część naszego życia, toteż i w cukierni organizujemy wydarzenia artystyczne. Nieprzypadkowo stale towarzyszą nam wystawy prac wybitnych twórców. A nazwy wielu ciast wiążą się z postaciami i dziełami ze świata muzyki i literatury. Z jakimi?...

...Zapraszamy do zakupów, aby osobiście się o tym wszystkim przekonać.