Description
Brownie – Mocno czekoladowe, wyraziste, na migdałach, bez dodatku mąki.
Banofee – Kruchy spód, jak w tarcie. Krem kajmakowy wymieszany ze śmietaną. Na nim banany skropione cytryną, pokryte masą na bazie śmietanki i serka mascarpone. Udekorowane bananami i kakao.
Sernik baskijski – Wilgotny, kremowy ser łączony z philadelphią, jogurtem i śmietanką 36%. Spód na płatkach owsianych i czekoladzie.
Szarlotka – Okrągła szarlotka pieczona z dużą ilością jabłek z polskich sadów. Obficie posypana kruszonką.
Tarta cytrynowa – Kruche ciasto, kremowa masa cytrynowa obficie pokryta warstwą pękatej bezy.
Torty:
Czekoladowo-chałwowy – Biszkopt czekoladowy w połączeniu z dwoma masami: mocno czekoladowa z dodatkiem kawy oraz maślano-chałwowa. Pomiędzy masami kruszona beza.
Czekoladowo-porzeczkowy – Mus z gorzkiej czekolady na bazie śmietanki przekładany warstwą czarnej porzeczki, biszkopt czekoladowy.
Grylażowy – 6 cienkich blatów bezowo – orzechowych przekładanych masą maślaną z dodatkiem autorskiego ekstraktu z wanilii. Krem z dodatkiem spirytusu.
Marchewkowy z philadelphią – Ciasto marchewkowe z bakaliami (rodzynki, dynia, słonecznik, ananas) i przyprawami korzennymi przekładane masą na bazie serka philadelphia.
Migdałowo-różany – 7 cieniusieńkich blatów migdałowych przełożonych masą maślaną z dodatkiem własnoręcznie wyrabianej konfitury różanej. Tort przybrany prażonymi płatkami migdałowymi i dekoracją sezonową. Zawiera alkohol.
Orzechowy – Blaty z mielonych orzechów włoskich, masa kawowo-maślana z dodatkiem spirytusu. Dekoracja z orzechów włoskich i kleksów kremu kawowo-maślanego.
Torcik pistacjowy – Wykonany z cieniutkich blatów migdałowych przełożonych masą budyniowo maślaną z dodatkiem pasty pistacjowej (100% pistacji).
Reviews
There are no reviews yet.