Vanilla

cukiernia i ciastkarnia naturalna

Vanilla

cukiernia i ciastkarnia naturalna

Bukiet kwiatów + tort z Vanilla
Bukiet kwiatów + tort z Vanilla
Bukiet kwiatów + tort z Vanilla
Bukiet kwiatów + 2 lub 4 porcje ciast Vanilla
Bukiet kwiatów + 2 lub 4 porcje ciast Vanilla
Bukiet kwiatów + 2 lub 4 porcje ciast Vanilla
Bukiet kwiatów + 2 lub 4 porcje ciast Vanilla

Bukiet kwiatów + tort z Vanilla

Do wyboru tort o wybranym smaku + wybrany bukiet z Pracowni florystycznej Kwiat Lotosu.

Kwiaty według dostępności, zbliżone do zdjęć poglądowych z galerii.

Do wyboru:

  • Bukiet róż 5 lub 9 róż (60 cm), liście palmy i orzecha, gipsówka, liść orzecha i palmy.
  • Bukiet pastelowy: margaretki, goździki, róże, gipsówka, liście palmy i pietruszki.
  • Bukiet z Anturium: anturium czerwone, goździk w dwóch kolorach, liść orzecha i palmy.
  • Bukiet z kwiatów sezonowych: na zdjęciu irysy, tulipany, żonkile (wiosna) / słonecznik, mieczyk, astromeria (lato) / chryzantema, wrzos, kapusta ozdobna (jesień) / wrzosiec, kalina wonna, gwiazda betlejemska (zima).

Do odbioru razem z tortem w cukierni lub będą dostarczone pod wskazany adres.

Więcej o smakach tortów znajduje się pod zdjęciem w zakładce Opis.

 

0,00 zł
Clear

Description

Brownie – Mocno czekoladowe, wyraziste, na migdałach, bez dodatku mąki.

Banofee – Kruchy spód, jak w tarcie. Krem kajmakowy wymieszany ze śmietaną. Na nim banany skropione cytryną, pokryte masą na bazie śmietanki i serka mascarpone. Udekorowane bananami i kakao.

 

Sernik baskijski – Wilgotny, kremowy ser łączony z philadelphią, jogurtem i śmietanką 36%. Spód na płatkach owsianych i czekoladzie.

Szarlotka – Okrągła szarlotka pieczona z dużą ilością jabłek z polskich sadów. Obficie posypana kruszonką. 

Tarta cytrynowa –  Kruche ciasto, kremowa masa cytrynowa obficie pokryta warstwą pękatej bezy.

Torty:

Czekoladowo-chałwowy – Biszkopt czekoladowy w połączeniu z dwoma masami: mocno czekoladowa z dodatkiem kawy oraz maślano-chałwowa. Pomiędzy masami kruszona beza.

Czekoladowo-porzeczkowy – Mus z gorzkiej czekolady na bazie śmietanki przekładany warstwą czarnej porzeczki, biszkopt czekoladowy.

Grylażowy – 6 cienkich blatów bezowo – orzechowych przekładanych masą maślaną z dodatkiem autorskiego ekstraktu z wanilii. Krem z dodatkiem spirytusu.

Marchewkowy z philadelphią – Ciasto marchewkowe z bakaliami (rodzynki, dynia, słonecznik, ananas) i przyprawami korzennymi przekładane masą na bazie serka philadelphia.

Migdałowo-różany – 7 cieniusieńkich blatów migdałowych przełożonych masą maślaną z dodatkiem własnoręcznie wyrabianej konfitury różanej. Tort przybrany prażonymi płatkami migdałowymi i dekoracją sezonową. Zawiera alkohol.

Orzechowy – Blaty z mielonych orzechów włoskich, masa kawowo-maślana z dodatkiem spirytusu. Dekoracja z orzechów włoskich i kleksów kremu kawowo-maślanego.

Torcik pistacjowy – Wykonany z cieniutkich blatów migdałowych przełożonych masą budyniowo maślaną z dodatkiem pasty pistacjowej (100% pistacji).

 

Additional information

Czas przygotowania

3 dni

Wybierz smak

Banoffee, Brownie, Sernik baskijski, Szarlotka, Tarta cytrynowa, Torcik pistacjowy, Tort czekoladowo-chałwowy, Tort czekoladowo-porzeczkowy, Tort grylażowy, Tort marchewkowy z philadelphią, Tort migdałowo-różany

Wybierz kwiaty

Bukiet pastelowy, Bukiet róż 5 szt, Bukiet róż 9 szt, Bukiet z Anturium, Bukiet z kwiatów sezonowych

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bukiet kwiatów + tort z Vanilla”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Adresy naszych sklepów
- możesz w nich zrealizować odbiór osobisty
  • VANILLA  Vanilla Brzozowa
    Brzozowa 13, 31-050 Kraków
    pon-pt: 10:00-18:00
    sob: 09:30-18:00
    nd: 10:00-18:00
  • VANILLA  Pracownia
    Na Szaniec 14, 31-560 Kraków
    pon: Zamknięte
    wt: 06:30-12:00
    śr-pt: 08:00-12:00
    sob: Zamknięte
    nd: Zamknięte
Informacja o cukierni
- dowiedz się więcej o swojej ulubionej cukierni

Tworzymy smakołyki według najlepszej wiedzy i umiejętności - to dewiza cukierni Vanilla. Stosując stare, ręczne metody produkcji kierujemy się własnym gustem i smakiem, mając nadzieję, że Państwo zaakceptują, a nawet pokochają nasz słodko-słony świat. Inspiracje do tworzenia przepisów czerpiemy z tradycji rodzinnej: krakowskiej i lwowskiej, ale także żydowskiej - wszak nasza Ciastkarnia znajduje się niemal w sercu krakowskiego Kazimierza. Oczywiście, stosujemy też klasyczne receptury mistrzów z wielu kuchni europejskich.

Jesteśmy słodyczoholikami i chcielibyśmy WSZYSTKICH uzależnić od naszych wypieków! Nie stronimy wszakże od innych doznań smakowych. Uwielbiamy szpinak, pory, brokuły, pikantny imbir, goryczkę pomarańczy, migdałów czy kardamonu.

Staramy się podporządkować cyklowi pór roku, wykorzystując dary natury, które dojrzewają blisko nas. W lecie i złotą jesienią czyni to naszą cukiernię bajecznie kolorową; gdy nadchodzą słoty i zima głównym akcentem staje się zapach miodów, konfitur i egzotycznych przypraw.

Muzyka i sztuka to ważna część naszego życia, toteż i w cukierni organizujemy wydarzenia artystyczne. Nieprzypadkowo stale towarzyszą nam wystawy prac wybitnych twórców. A nazwy wielu ciast wiążą się z postaciami i dziełami ze świata muzyki i literatury. Z jakimi?...

...Zapraszamy do zakupów, aby osobiście się o tym wszystkim przekonać.